10 כלים אינטרנטיים מומלצים – חלק ב'

10 כלים אינטרנטיים שעוזרים לי לזוז – ההמשך.

שוב שלום, לקוראים הנאמנים של "הבלוג של עידו". אני רוצה להאמין שהצלחתי להשאיר אתכם במתח מ-הפוסט אורח הקודם שלי, שפורסם בשבוע שעבר, בו הצגתי את מקומות 10 עד 5 לכלים אינטרנטיים שעוזרים לי לזוז…

אז מבלי למשוך זמן נוסף, הגיע הזמן להרים את המסך, ולגלות מי הם או מה הם חמשת הגדולים במצעד.

מקום חמישי –  Copy – נראה כי פתרונות אחסון ושיתוף קבצים בענן, הם היום דבר שבשגרה. יש Dropbox, ויש רק Box, ויש גוגל דרייב, ו iCloud…ועוד עוד (האמת שיש יותר מ 30 שירותים כאלה שאני מצאתי). אבל לפי דעתי השירות היעיל והטוב ביותר כיום הוא של COPY – שנותנים 15 ג'יגה בחינם לאחסון (פי 3 ויותר מרוב המתחרים) אך חשוב מכל מאפשרים לכם לנהל את האחסון ושיתוף הקבצים שלכם ואתכם בחוכמה!

לא עוד שיתוף קבצים שחונק לכם את המכסה החינמית, אלא האפשרות לבחור עם מי משתפים וכיצד ניתן לחלק את השיתוף כך שלא ייגמר לכם המקום.

החיים על הענן לא היו מעולם יותר שמימיים…

מקום רביעי – Active Trail – אנשי שיווק משתמשים באופן קבוע במערכות דיוור אלקטרוניות, להפצת ניוזלטרים, אי-מייל קמפיין, סמס קמפיין, וניהול רשימות תפוצה. גם כאן, יש המון אתרים לבחור שניתן לבחור מהם. חלקם קיימים מקדמת דנא, אחרים נותנים תכניות חינמיות נהדרות, אבל אני רוצה לפרגן לאתר ישראלי שעשה לאחרונה שדרוג משמעותי לחווית המשתמש וגם נותן תכנית כניסה חינמית מאוד יעילה של 500 נמענים או 2000 שליחות בחודש…קבלו את Active Trail.

זה בעברית, זה נוח, זה מלא בתבניות וביכולות התאמה אישית, וגם מותאם למובייל…מה צריך יותר?

מקום שלישיCropper – הנה דוגמא למשהו קטן וטוב, שמגיע במצעד שלי לשלושת הגדולים. קבלו את קרופר – כלי לכידת מסך שעושה את זה מהיר וקל לתפוס חלקים של המסך שלך. ניתן להשתמש בו בכדי לחתוך החוצה קטעים של קבצי גרפיקה, תמונות, או קטעי טקסט ולשמור את הקבצים בדאבל קליק מבלי לפתוח בעורך חדש. אני משתמש בקרופר בכדי ללכוד חלקים של אתר אינטרנט, כולל טקסט ותמונות בקלות, ולצרף את זה למייל או למצגות. קרופר גם עוזר לי למדוד שטחים על המסך, מכיוון שהוא מציג את מספר הפיקסלים לאורך ולרוחב של השטח המסומן.

עזבו אתכם מכפתור ה Print Screen, סמנו בדיוק את מה שאתה צריכים ושמרו אותו בקליק אחד.

מקום שניifttt – השם אמנם מצחיק, (כמו Gift רק בלי ה G), אבל במקום השני מגיע האתר שהוא ה Super Glue, של כל מנהל שיווק, והאמת יכול להיות יעיל לכל מי שמעוניין לסדר לעצמו קצת את ערוצי המידע שלו.

IFTTT – הם ראשי תיבות של If This Then That, והשירות הוא פשוט במהותו וגאוני בתוצאותיו. החלק הראשון (ה This) הם הערוצים. Ifttt תומך ב- 73 ערוצים, כגון דף הפייסבוק, האי מייל, הטוויטר, האינסטגרם, או הלינקדאין שלכם. החלק השני הוא הטריגר  (מזנק בעברית צחה) בערוץ שהגדרתם, וכיצד הוא תשפיע על ערוץ אחר (להלן הפעולה). לדוגמא, העליתם תמונה לאינסטגרם? למה לא לצייץ על כך באופן אוטומטי? ערוץ מזג האוויר מתריע על גשם שהולך לרדת? למה לא לשלוח לכם הודעת סמס באופן אוטומטי שמזכירה לכם לקחת מטריה?

השילוב בין טריגר, והפעולה שמתבצעת יוצר ב ifttt מתכון.

מבולבלים?! לא לדאוג – ישנם כבר מאות מתכונים מוכנים באתר, וכל שאתם צריכים זה רק לבחור את אלה שיכולים לעזור לכם לייעל את מערך השיווק שהקמתם או את החיים באופן כללי.

מקום ראשוןRoboform – בוא נודה על האמת, מיליוני תאי עצב במוח מתים בכל יום, וגם אנחנו משתנים. לעומת זאת כמות השירותים והאתרים שדורשים מאתנו שם וסיסמא רק הולכת ועולה. כולם רוצים לזהות אותנו ולהכיר אותנו טוב יותר.

ניהול סיסמאות הוא המפתח תרתי משמע לכל מצב שבו אנחנו צריכים לאתחל מחדש את המחשב והחיים האינטרנטיים שלנו, או באופן כללי לנהל כניסה למספר רב של אתרים ולפעמים בכמה זהויות.

Roboform – הוא שירות יעיל, שמגבה את הסיסמאות בענן, מאפשר לנו לשחזר אותם בקלות, וממלא אותם בלחיצת כפתור כל פעם שהוא מזהה את הצורך בהכנסת סיסמא.

לכל הפראנואידים, אנא דעו שהנתונים שלכם מוצפנים גם במחשב וגם בענן ורמת האבטחה שנדרשת בכדי לשחזר או להפעיל את מאגר הנתונים שלכם והסיסמאות ניתנת להגדרה.

זה הזמן להפסיק לסמוך על הזיכרון שלנו או להשתמש בשמות הילדים + שנת הלידה שלהם כסיסמא לכל האתרים.

המקום הראשון שלי, הוא המקום הראשון בוא אני מתחיל לזוז…הזהות האינטרנטית שלי…או כמו שאמרו הגששים במערכון של קרקר נגד קרקר…."מי אני? מה אני? מי אני? מה אני? מה? מה? מה?…"

אז אלה הם כרגע עשרת הכלים האינטרנטיים העיקריים שעוזרים לי לזוז….והדגש הוא על כרגע! היופי והתסכול הוא שהמרשתת (הייתי חייב פעם אחת לפחות להשתמש במונח העברי) משתנה כל הזמן, והרשימה הנ"ל תראה כנראה אחרת בעוד שנה…

וזה הזמן גם לציין במשפט אחד כמה אתרים שהיו מועמדים להיכנס לעשרת הגדולים אבל לא צלחו:

  • Scripted.com – אתר מעולה להשכרת כותבי תוכן לכל מטרה (באנגלית)
  • Bitly – אתר לקיצור כתובות אינטרנט ומעקב אחר הקלקות
  • ColorPick EyeDropper – תוסף מעולה לכרום שמאפשר לקבל בלחיצה את ערך הצבע מדפי אינטרנט.

מקווה שעזרתי במעט לייעל את זמנכם, והמשכתי את הכיוון שעידו סלע הנחיל באמצעות הבלוג הנפלא הזה…והוא – לשתף לשתף ולשתף!

מקווה להתארח שוב ובקרוב, ולשמוע ממכם על כלים, טרנדים או כל דבר שמזיז אתכם ברשת…

שלכם,

קובי שקד.

קובי שקד