המלצה למחשב רזה וזול לטובת חיבור לטרמינל סרבר, עמדות קבלה, אורחים וכו'

מי שמכיר אותי, יודע שאני תומך בעסק של אחי, עולם המים. בסניפי עולם המים השונים יש בערך 40 מחשבים ועמדות וכולם ניגשים דרך טרמינל סרבר (RDP) לשרת מרוחק, אנו עובדים כבר שנים עם מערכת בשם רפיד אימג'  אשר מספקת לנו שרת וגישה לשרת.

הצורך:

הצורך בעצם הוא למחשב רזה מאד, מהיר מאד, אשר יודע לעשות דבר אחד בלבד וזה לגשת לטרמיל סרבר ושיהיה לו, אולי,  איזה כרום לטובת חיפוש כזה או אחר.

ממי אני קונה?

מזה שנים רבות אני רוכש את כל המחשבים שלי משניידר מחשבים. אני חושב שכבר רכשתי מהם + המלצות לחברים בסביבות ה- 150 מחשבים ותמיד השרות מעולה, המחירים טובים מאד (לא הכי זולים אבל תחרותיים מאד) והוא מקיים בעיני הבטחה משמעותית בתחום, "מה שאתה מזמין זה מה שתקבל" שבעידן המחשבים, למי שמכיר לעומק, זה לא משהו כזה ברור.

על איזה מחשב אני ממליץ?

אני לא ממליץ על Asus בשום מקרה, שרות מתחת לכל ביקורת בדגש על ישראל.

אני לא ממליץ על מחשב להרכבה עצמית, למרות שלכאורה החלקים הם אותם חלקים ואותו מפרט, לא יודע להסביר את זה אבל המחשבים מתקלקלים באופן תדיר.

לכן אני ממליץ רק על מחשבי מותג, רק עם אחריות שלוש שנים באתר הלקוח ומתוך מחשבי המותג, אני באופן אישי אוהב את דל ואת לנובו. גם ל- HP דגמים לא רעים, אבל שרות גרוע. אסף משניידר מחשבים אומר שהם השתפרו בשרות אבל מאז המקרה האחרון שלי לא נתתי להם את ההזדמנות להוכיח לי את זה.

אז מה הייתי קונה לטובת מחשב רזה

בדור הראשון – מחיר בערך 2000~

לרוב הייתי קונה דל, מפרט בסיסי, עם מערכת ווינדוס OEM עליה (מותקנת על המחשב) וכך הייתי ניגש לשרתים

ובדור השני – מחיר 1300

קניתי מחשבים רזים של HP עם מערכת CE של ווינדוס שזה פשוט סיוט, מרוב שחסכתי לא יכלתי להתקין אפילו לא מדפסת, לא Team Viewer שאני חייב ולא שום כלי נוסף. רק חיבור לטרמינל. לזכותו של ה- HP אציין שהוא יציב מאד

hpthinclient

 

ובדור השלישי – NUC – מחיר 1000 ש"ח – זה מה שאני רוכש היום

nuc

שהנוקים יצאו, הם יצאו בתג מחיר גבוה יחסית, אבל היופי שלהם הוא היכולת לשחק עם המפרט שלהם.

מפרט של מעבד סלרון, זכרון 4 ג'יגה, דיסק קשיח SSD 32 ג'יגה עולה 1000 ש"ח ובגלל ה- SSD המחשב פשוט טס. מחשב מעולה ופשוט טס.

היום זה המפרט שאני רוכש + מערכת הפעלה שתקראו למטה – ב- 1000 ש"ח יש לי עמדה מדהימה ומהירה, רזה וחסכונית.

בדור הרביעי בין 400 ל- 600 ש"ח! – עוד לא ניסיתי

שני מועמדים לדור הרביעי, אני עוד לא ניסיתי. הראשון גם של אינטל זה ה Intel Stick (צילום מתוך אתר אינטל) עם שתי מערכות הפעלה לבחירה, ווינדוס או Ubunto. הסטיק פשוט מתחבר עם HDMI למסך וזהו, מחשב לכל דבר

intelstick

 

המועמד השני הוא של גוגל בתג מחיר עוד יותר משוגע של $100 שזה פשוט בדיחה. מה שכן, מערכת הפעלה של כרום OS

googlestick

 

מערכת הפעלה – היינו כעיוורים

שנים שנים אני שבוי של ווינדוס, שנים אומרים לי לעבור למערכת לינוקס ופחדתי שיטרידו אותי בכלל תמיכה, שהמערכת הפעלה לא תדבר עם המדפסות, לא תיגש לכל הערוצים הרגילים וכו'.

פעם ראשונה התקנתי על ה- NUC את מערכת ubuntu, מה אני אגיד לכם… זה פשוט לא יאומן, המערכת מהירה יותר, קלה יותר, יפה יותר, פשוטה יותר, מתקינה את כל הדרייברים מראש, יודעת שאני מישראל ולכן אני צריך מקלדת בעברית, הכל פשוט ומובן ומול העיניים. אההה ושכחתי – חינם לגמרי. המחיר הוא 0 ש"ח!

לכל מי שצריך טרמינל בלבד, או עמדה לאינטרנט לאורחים וכו', אין מה לחפש שום דבר אחר, לקחת ווינדוס זה לשרוף כסף על פתרון נחות יותר.